För- och nackdelar med sociala medier

Det finns många för- och nackdelar med de sociala medierna. När det kommer till twitter så är det en väldigt bra sida om man vill skapa sig ett namn, eller bara lägga upp statusuppdateringar utan att behöva ha något annat än statusuppdateringar i nyhetsflödet. Några riktiga nackdelar finns det inte. Det man skriver syns för många, vilket i många fall kan vara det man just vill ska ske. Det enda dåliga med något som twitter är att det kan ta tid, men det är naturligtvis en prioritering som man för göra.

Facebook är nog den sociala media som har flest fördelar, men samtidigt flest nackdelar. Det är ett sätt att koppla samman folk oavsett ålder, kön och avstånd. På så sätt kan en moder hemma i Sverige prata med sin son på andra sidan jordklotet och se hur han har det utan minsta problem. Det går att skapa fotoalbum och tagga folk över hela världen. Det är ett helt nytt sätt att måla upp sitt liv och fungerar både som en dagbok, en biografi och ett fotoalbum på samma gång.

Dessförinnan var det dessutom väldigt svårt att organisera evenemang och få redan på vilka som kunde delta i evenemanget. Samtidigt var det helt omöjligt att ta reda på vilken dag som flest kunde komma. Genom att ställa frågor med svar som folk kan rösta på så blev detta möjligt via facebook. Att skapa ett evenemang är minst lika enkelt och där får man snabbt reda på vilka som kommer och vilka som inte gör det.

En smärre nackdel med facebook är att det kan vara väldigt tidskrävande. Folk kan sitta timtals och bara scrolla genom nyhetsflödet som ofta inte innehåller något vettigt ändå. Dessutom kan vad som helst åka upp på facebook. För inte länge sedan var facerape något väldigt vanligt. Det är när någon glömmer facebook uppe på sin dator eller telefon och någon sedan skriver något roligt i dennes namn. Det kan bli väldigt fel, speciellt om framtida arbetsgivare ser det.