Sociala mediers inverkan på ungdomar

De sociala medierna används mest utav ungdomar och då är det också dem de sociala medierna har påverkat allra mest. Det finns naturligtvis positiva effekter precis som det finns negativa. Framför allt så har ungdomar mycket lättare att hålla ihop och skapa gemenskap genom sociala medier. Genom att lägga ut bilder kan man också skapa ett nätbaserat fotoalbum som hela världen har tillgång till, både på gott och ont. Det gäller verkligen att se till att de bilder som kommer Har du någon ungdom i din närhet idag som inte har Facebook?upp på Facebook är sådana som man skulle kunna stå för inför varje person i hela världen.

Negativa aspekter
Dock har de sociala medierna börjat användas i tid och otid. När ungdomar istället sitter vid Facebook under lektionerna istället för att lyssna på läraren uppstår det problem. Det är då sociala medier har en dålig inverkan på ungdomarna. Det gäller alltså att kunna vara så pass mogen att man kan ta ansvar och veta när det passar samt när det är olämpligt att använda sig av de sociala medierna.

För inte allt för längesedan fanns det flera trender över Sverige med att skapa sidor där man rankade folk i städer som snygga och fula för att få fram den fulaste och snyggaste. Då användes bilder från sociala medier och hela idén var naturligtvis väldigt kränkande för många. Det var naturligtvis något som inte var okej och fick efter ett tag stängas ner, men innan dess var skadan redan skedd. Tjejer som hamnade på ful-listan var naturligtvis förstörda. På så sätt har de sociala medierna en dålig inverkan, kanske inte direkt men indirekt.